Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
6. novembris, 2014
Drukāt

Ābolu – kanēļa drupaču kūka

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas

2 gl. milti
1,5 gl. cukurs
3 olas
200g. mīksts sviests
5 liei āboli
100g rozīnes
1 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. cepampulveris
1-2 tējk. kanēlis

Pagatavošana

Mīklai atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru. Pievienot sviestu un visu sajaukt. Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Visu kopā kārtīgi samīcīt. No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min. Pārējai mīklai pievenot rozīnes un mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
Olu baltumus sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās. Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves vai sagriezt šķēlītēs.
Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus. No saldētavas izņemt mīklu un uz dārzēnu rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai. Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+