Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
22. augusts, 2014
Drukāt

Ābolu kvass
 (1)

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida

(2 litri dzēriena)

• 400 g ābolu mizu

• 400 g brūnā cukura

• 10 g svaiga rauga

• 1 g citronskābes

Šā kvasa pagatavošanai var izmantot gan ābolu serdes, gan mizas. Garša ir daudz labāka, nekā liekot lietā augļu ēdamo daļu. Ābolu mizas ieber katlā, uzlej divus litrus verdoša ūdens, uzvāra un atstāj ievilkties. Pēc laiciņa nokāš, pievieno cukuru, raugu un citronskābi, rūpīgi izmaisa un raudzē astoņas stundas vēsā vietā. Brūnais cukurs dod intensīvāku garšu un skaistu brūnu toni. Ziemā ābolu mizu vietā var izmantot žāvētus ābolu gabaliņus. Šādu kvasu gatavo bez rauga – kilogramu žāvētu ābolu aplej ar 2,5 litriem verdoša ūdens, nedēļu raudzē muciņā, tad salej pudelēs un ļauj pastāvēt vēl nedēļu – izdodas labi norūdzis kvass, tikai pudeles cieši jāaizvāko un jāglabā pagrabā guļus.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kilograms žāvētu ābolu ir diezgan pamatīgs daudzums apjoma ziņā, kad tam uzlies 2.5 litrus ūdens, liela daļa no tā sasūksies augļos kā sūklī, ko tur vēl pēc tam lies muciņā raudzēt un uzglabās pudelēs? Bet Aija Geida var jau mēģināt, labu veiksmi.

Aplamie apgalvojumi. Pēc intervijas ar Fātimu teoloģe par sievietes lomu islāmā (4)Pēc “LA” publicētās intervijas ar Līgu Fātimu Legzdiņu un “Latviešu mentalitāte sasaucas ar islāmu, prāto konvertīte Līga Fātima” lasītāji uzdeva jautājumus, vai
Draugiem Facebook Twitter Google+