Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. septembris, 2015
Drukāt

Ābolu tarte ar grenadīnu

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

250g kārtainā bezrauga mīkla
500g āboli
50ml Grenadīna sīrups
1 ēd.k. brūnais cukurs
100ml ūdens
1 tējk. kartupeļu ciete

Pagatavošana

Ābolus nomizot, izgriezt serdes un sagriezt šķēlītēs. Katlā ar biezu apakšu pārlikt ābolus, pārliet ar sīrupu un karsēt, līdz āboli kļūst mīksti, beet vēl nejūk ārā. Kartupeļu cieti izšķīdināt aukstā ūdenī un tievā strūkliņā pieliet āboliem, visu laiku maisot. Uguni izslēgt, kad masa sabiezēs. Ābolus atdzesēt.

Mīklu atlaidināt, mazliet izrullēt un ieklāt formā, ar pirkstiem piespiežot mīklu gar formas malām. Mīklu vairākās vietās sadurt ar dakšu. Uz mīklas kārto ābolu pildījumu un pārkaisa ar cukuru.

Tarti cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 25 – 30 min.

 

Recepti piedāvā:

bonap

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+