Foto-LETA/AFP

Ādažos atklās Baltijā pirmo bioloģiskās bērnu pārtikas ražotni “Rūdolfs” 3

Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju piektdien, 10.oktobrī, Ādažu novadā atklās pirmo Baltijas valstīs ekoloģiskās bērnu pārtikas ražotni, biznesa portālam “Nozare.lv” paziņoja “Lat Eko Food” pārstāve Liene Grabe.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 63
Kāda būs Ukraina 5-10 gadus pēc kara? Zelenskis aicina nefantazēt, bet divas lietas viņš apsola
Lasīt citas ziņas

Uzņēmuma “Lat Eko Food” jaunā ražotne “Rūdolfs” ir no jauna uzbūvētā rūpnīca, kas spēs pārstrādāt visu Latvijā izaudzēto sertificētu bioloģisko dārzu ražu un nodrošināt Latvijas mazuļus ar kvalitatīvu pašmāju bioloģisko pārtiku.

Ražotnes atklāšana notiks plkst.14 Ādažu novadā, Muižas ielā 18a, SIA “Lat Eko Food”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Projekts tapis ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu, Viļa Vītola seniora un Viļa Vītola juniora līdzfinansējumu – ieguldīti aptuveni četri miljoni eiro.

“Latvijas bioloģisko augļu un dārzeņu audzētājiem tādējādi tiek atrisināts būtisks šķērslis iespējām realizēt savu ražu, nevis konkurēt zem cenas, kā līdz šim, turklāt arī pārstrādē radītā pievienotā vērtība paliks Latvijā, nevis ārvalstīs,” savu sajūsmu par jauno ražotni pauž Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Gustavs Norkārklis. “Latvijas eko zemnieki beidzot spēs eksportēt produkciju ar augstu pievienoto vērtību, jo bērnu pārtiku var uzskatīt par augstāko pilotāžu.”

Uzņēmuma plānotais ražošanas apjoms būs ap piecām tonnām augstvērtīgas bērnu pārtikas dienā. Paredzēts, ka ap 80% saražoto gardo biezeņu tiks eksportēti uz dažādām pasaules valstīm. Jaunās ražotnes standarti atbilst visiem Eiropas Savienības augstākajām prasībām gan bērnu pārtikas, gan bioloģisku produktu ražošanā, kā arī jaunākajiem zinātnes sasniegumiem.

Uzņēmuma “Lat Eko Food” valdes priekšsēdētāja Egija Martinsone neslēpj gandarījumu, ka tikai četros gados, kopš pastāv uzņēmums, izdevies izaugt no maza nišas produkta par lielu ražotni, kura jau šobrīd eksportē savus biezeņus uz Kuveitu, Koreju, Lielbritāniju, kurām tuvākajā laikā pievienosies daudzas citas valstis.

“Mūsu panākumi ir loģisks kopdarbs arī ar Latvijas zinātniskajām institūcijām un to profesionāļiem, kuri daudz strādājuši, lai ražošanas procesā panāktu lielisku harmoniju, nezaudējot produktu uzturvērtību, bet vienlaikus spētu saglabāt to lielisko garšu un vērtību bez neveselīgām piedevām.”

Uzņēmums apņēmies iepirkt izejvielas pat no tādiem Latvijas eko produkcijas audzētājiem, kuri nespēs nodrošināt lielus apjomus, tādējādi arī līdz šim nevarēja pārdot savus produktus par labu cenu. “Mūsu iepirkumu cenas būs motivējošas, bet kvalitātes prasības būs visaugstākās,” sola Martinsone.

Reklāma
Reklāma

Saskaņā ar “Firmas.lv” informāciju “Lat Eko Food” apgrozījums 2013.gadā bija 94 373 eiro salīdzinājumā ar 32 437 eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa bija 3104 eiro salīdzinājumā ar 5189 eiro 2012.gadā.

“JIC biznesa inkubators” ir viens no efektīvākajiem biznesa inkubatoriem, kas līdz šim jau palīdzējis attīstīties daudziem jauniem un daudzsološiem uzņēmumiem. Inkubatorā radīti tādi produkti kā bezpilota lidaparāts “UAV Factory”, bērnu dizaina mēbeles “Kukuu”, viena no labākajām e-pasta mārketinga sistēmām “Mailigen”, jaunais florbola zīmols “Blind Save” u.c.

“Lat Eko Food” reģistrēta Jelgavā 2010.gada 2.septembrī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 381 eiro. Saimniecisko darbību uzņēmums sāka 2011.gadā.

“Lat Eko Food” lielākais īpašnieks ar 47,39% kapitāldaļu ir SIA “VVMV”, 27,56% kapitāldaļu pieder Vītolam, bet 25,05% – Martinsonei.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.