Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
14. janvāris, 2015
Drukāt

Ājūrvēdiskā asā zupiņa (1)

Foto - yoga24.suFoto - yoga24.su
Sastāvdaļas:

210 g zirņu
1,75 l ūdens
1 tējkarote ingvera
1 čili pāksts vai samaltu čili piparu
0,5 tējkarote kurkumas
1 tējkarote koriandra
4 ēdamkarotes gī sviesta
3 vidēja lieluma burkāni
1 tējkarote sāls
2 tējkarotes pētersīļu vai koriandra
1/4 tējkarotes ķimeņu
0,3 tējkarotes dzeltenās asafoetīdas

Šī zupa ir labi zināma Austrumos.

Uz nakti iemērc 3 glāzes zirņu.

Labi nomazgā.

Liek bļodā ar ūdeni, pievieno ingveru, nedaudz paukuša gī sviesta.

Uz lielas uguns uzvāra.

Samazina uguni līdz mazai, cieši uzliek vāku.

Atstāj lēnām vārīties uz stundu.

Pievieno burkānus.

Turpina vārīt zem vāka 30 minūtes, līdz zirņi kļūst mīksti un pilnībā izvārījušies.

Pievieno sāli un zaļumus.

Sablenderē vai citādi pārtaisa masu biezenī.

Gī sviestā apcel čili, ķimenes, koriandru un kurkumu.

Pielikt tās biezenim. Samaisa.

Pasniedz.

No ājūrvēdas viedokļa, šī zupa piemērota pittas tipam, neizmantojot čili. Vātas un kaphas tipa cilvēki arī var baudīt šo zupu, taču bez ingvera, kas viņus pārāk atvēsina.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Jūs nekur veikalos vai Internet veikalos neatradīsiet gī sviestu. Tas ir GHEE

Draugiem Facebook Twitter Google+