Mobilā versija
+5.9°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
21. februāris, 2014
Drukāt

Aknu pastēte ar burkāniem


Foto - Shutterstock.comFoto - Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

1,5 kg cūkas aknu

1 kg cūkas speķa

400 g saldkrējuma sviesta

2 lieli burkāni

3 galviņas ķiploka

3 lauru lapas

10 melnie pipari

Sauja melno malto piparu

Pusotra ēdamkarote sāls

Aknas nomazgā, atdala cīpslas, sagriež nelielos gabalos, apcep uz pannas. Speķi kopā ar burkāniem apcep uz pannas. Aknas un gaļu liek piecu litru katlā, pielej ūdeni, lai katla saturs būtu nosegts, un uzvāra. Kad parādās putas, nomaina ūdeni. Pievieno ķiplokus, piparus, lauru lapas, burkānus un visu vāra divas stundas. Tad aknas, speķi un burkānus samaļ gaļas mašīnā, bet pēc tam sablendē, pievienojot sviestu, trīs svaigas ķiploka daiviņas un melnos maltos piparus.

Gatavoja užavniece Sarmīte Krūmiņa

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+