Mobilā versija
-0.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Svētdiena, 4. decembris, 2016
29. maijs, 2012
Drukāt

Aknu pastēte dāņu gaumē. KONKURSA recepte

pastete

Vēlos iepazīstināt ar savu recepti, kuru ieguvu  Dānijā  90. gadu sākumā  un kura, manuprāt, ir ievērības vērta. Manā mājā šai receptei ir  īpaša vieta un labprāt ar šo pastēti uzcienāju draugus. Pastēte ir gan maiga, gan ar interesantu garšas buķeti.

Ir jābūt stingram raksturam, lai garšojot nejauši  neiztukšotu gatavo trauku.

Iesaku pamēģināt, nenožēlosiet!

Dāņu pastēte

Sastāvs:

1 sīpols

250 gr. aknas, svaigas

250 gr. speķis- svaigs vai žāvēts

50 gr sviests

1 ēdamkarote miltu

1-1,5 glāzes piens

2 olas

1 naža gals pipari

1 naža gals maltu krustnagliņas;

sāls

Kā gatavot?

Gatavo sekojoši – aknas, speķi, sīpolu  samaļ vienu reizi;  no 50 gr sviesta, miltiem, piena bļodiņā uztaisa  pabiezu mērci: visu samaisa kopā + olas + garšvielas, SAMAISA!  Ar mikseri  uzputo mazliet.

Bļodu ar  masu liek ūdens peldē, cep 1,5 stundas.

Ar cieņu, Anita Kovaļenko ( zvērināta advokāte)

Kuldīgā

 

Foto ir ilustratīvs un neatspoguļo konkrēto recepti

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+