Mobilā versija
Brīdinājums +1.2°C
Ārija, Rigonda, Adrija, Adrians, Adriāna
Trešdiena, 22. februāris, 2017
21. maijs, 2014
Drukāt

Aldaris mainās


Foto - Timurs SubhankulovsFoto - Timurs Subhankulovs

Maija otrajā nedēļā vēsturiskajā pirms aptuveni 150 gadiem būvētajā ēkā jaunu alus darītavu atklāja lielākais alus tirgus dalībnieks – AS Aldaris.

Notikums pelnījis uzmanību ne tikai divu miljonu eiro lielā naudas ieguldījuma, bet arī citu iemeslu dēļ. Proti, miestiņa brūvēšana un pildīšana galvenokārt ar rokām, alus darītava labprāt uzņem viesus. Iecerēts arī izveidot uz Baltijas valstu vajadzībām orientētu inovāciju centru, vēl šajā gadā – Alus muzeju un atjaunot Aldara parku, savienojot to vienotā teritorijā ar uzņēmumu. Latvijas tautsaimniecībai arī īpaši svarīgi, ka Aldaris sācis iesala pirkšanu no lauksaimnieku kooperatīvam Latraps piederošās iesalnīcas, kas darbību sāka vien šā gada sākumā.

Jaunajā vecajā alus darītavā ražos alus šķirnes, ko uzņēmuma meistars Valdis Čunka dēvē par jauno vīnu. Proti, tās paredzētas lēnai un nesteidzīgai baudīšanai. Jau pavisam drīz veikalos varēs nopirkt pašu izveidoto Latvijas IPA, Staltais Beļģis un Mājas alus miestiņu, kas pildīts 0,33 litru pudelēs.

Pievienot komentāru

Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+