Medības
Virtuve

Aļņa gaļas sautējums ar rupjmaizi un kāli0

Foto: Indulis Burka

Aļņa gaļu atbrīvo no plēvēm, cīpslām un sagriež nelielos gabaliņos. Uz pannas apcep brūnus, pievienojot nedaudz sāls, piparu un lāsi konjaka. Vīnogu kauliņu eļļā apcep rupj-maizes kubiciņus.

Sarīvē burkānu, kāli un sīpolu. Sākot ar gaļu, visu kārto spiediena vārāmajā katliņā, pievieno vēl mazliet piparu, dažas kadiķogas un lauru lapu.

Pārlej ar ūdeni un sautē 20 minūtes. Atver katliņu un pievieno saldo krējumu. Tāpat bez vāka pasautē vēl dažas minūtes.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigiem sagrieztiem dārzeņiem. Klāt labi garšos upeņu vīns.

Sautējumu var gatavot arī cepeškrāsnī keramikas podiņā, ar kuru arī pasniedz galdā.

LA.lv
LA
LA.LV
Medības
Milzu asari, zandarti uz trauku švammīti un kā “Copes garšas” komanda testēja slaveno zviedru pūdēto siļķi
4 dienas
ME
Medības
Medības
Žebērklis un pieci taimiņi. Slīteres Nacionālajā parkā aizturēts maluzvejnieks
4 dienas
ME
Medības
Medības
VIDEO. Atmiņas un emocijas no mednieku festivāla “Minhauzens 2019”
4 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
Solidaritāte, cieņa un drosme. Valsts prezidenta Egila Levita runa pie Brīvības pieminekļa
3 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Foto. Svētku uguņošana priecē iedzīvotājus gan Rīgā, Daugavmalā, gan pie televizoru ekrāniem
50 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Foto. Lāpu gājiens Rīgā pulcē tūkstošiem dalībnieku
3 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Atdot daļiņu no saņemtā. Saruna ar Jāni Lūsēnu
Intervija 7 stundas
SM
Signe Mengote
Ekonomika
Jāvērtē pēc spējām, nevis diagnozes. Kā mazināt plaisu starp darba devējiem un invalīdiem
7 stundas