Mobilā versija
+3.1°C
Haralds, Almants
Ceturtdiena, 23. februāris, 2017
21. maijs, 2014
Drukāt

Vita Jermoloviča: Alus svētki piesaista ārzemju tūristus


Jermolovica

Latvijas un Rīgas iedzīvotāji vienmēr ir bijuši lieli alus cienītāji – svētkos, ikdienā vai draugu lokā, mājās, kafejnīcā, bārā vai smalkākajā restorānā – alus vienmēr ir neatņemama sastāvdaļa. Un tam ne vienmēr jābūt populārākajam alus veidam, vairāki restorāni un bāri alu ražo paši mazākos apjomos, bet tas piešķir ļoti īpašu garšu un pieskaņu.

Īpaša loma alum ir vasaras saulgriežos, kad nav neviena, kurš kaut simboliski nenogaršotu malciņu alus. Pēdējā laikā īpaši iecienīti ir kļuvuši nefiltrētie un nepasterizētie alus veidi.

Rīgā var nobaudīt vairākus desmitus vietējo alus šķirņu, kas pilsētu padara pievilcīgu daudziem ārvalstu viesiem. Ikvienam interesentam tiek organizētas arī dažādas alus degustācijas. Tāpat tūristi nereti izrāda interesi par alus darīšanas tradīcijām, ar ko latvieši vienmēr ir ļoti lepojušies, tāpēc tiek piedāvātas iespējas doties ekskursijā uz kādu no alus darītavām. Apvienojumā ar gardām uzkodām tas bieži vien izvēršas par unikālu gastronomisku ceļojumu.

Rīgā organizētais alus festivāls Latviabeerfest ir interesants ne vien vietējiem iedzīvotājiem, bet arī pilsētas viesiem. Kā liecina organizatoru apkopotā informācija, aizvadītā gada festivālu apmeklējuši 20% ārvalstu viesu, no kuriem katrs ceturtais šo pasākumu bija izvēlējies par galveno vizītes iemeslu. Tas, manuprāt, ir ļoti labs rādītājs. Festivāls ir lieliska iespēja vienuviet iepazīt teju visas labākās tradicionālās Latvijas un citu valstu alus šķirnes, kā arī iepazīt ko pavisam jaunu un nebijušu. Un, ja to var baudīt kopā ar gardām uzkodām, labu mūziku – kas var būt labāks? Atliek vien novēlēt, lai kādu dienu tas sasniegtu pasaules slavenā Oktoberfest līmeni!

Pievienot komentāru

Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+