Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
15. oktobris, 2013
Drukāt

Amatnieki var pieteikties “Līvas ciema” tirgum

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Vēl tikai līdz šā gada 19. aprīlim (ieskaitot) dažādu amatu pratēji un amatniecības darinājumu tirgotāji  var pieteikt savu dalību 11. Amatniecības un tradicionālās kultūras festivālam “Līvas ciems”. Informējam, ka šobrīd Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs ir saņēmis vairāk kā 100 amatnieku pieteikumus.

18. un 19. maijā Liepājā “vārīsies” Kultūras katls “Liepā.Jā!”, jo notiks 11. Amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls “Līvas ciems”, starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” ietvaros savas durvis vērs pilsētas muzeji un atdzims lielais kultūras notikums “Akti naktī”.

Šogad jau vienpadsmito reizi Liepājas ostas promenādē norisināsies amatniecības un tradicionālās kultūras festivāls “Līvas ciems”, kurā apvienota tradicionālā kultūra, amatniecība, etnomūzika, folklora, radošums, vēsture un mūsdienīga tās interpretācija.

Ik gadu festivālā piedalās aptuveni 200 amatnieku, kuri gan tirgojas ar saviem amatniecības darinājumiem, gan demonstrē amata prasmes, iesaistot festivāla apmeklētājus dažādu arodu apguvē. Festivāla īpašo gaisotni rada arī plašā kultūras programma, kurā aktīvi darbojas folkloras kopas un mūziķi, tautas deju kolektīvi, kapelas un citi mākslinieki.

Katru gadu festivāla rīkotāji izvēlas kādu amata prasmi, kuru izvirza priekšplānā. Šogad īpaša uzmanība tiek pievērsta kokamatniecībai, jo koks ir tas materiāls, kurš ikvienam cilvēkam ir tuvs, pazīstams un ir līdzās visas dzīves garumā. Festivāla ietvaros organizētāji vēlas parādīt, cik ļoti svarīgs un arī simbolisks mūsu dzīvēs vienmēr bija, ir un būs koks, kā arī iepazīstināt festivāla apmeklētājus ar kokamatniecības prasmēm, dodot iespēju iesaistīties vairākās radošajās darbnīcās.

Savukārt īpašajā Garšu darbnīcā, kuru kā meistari vadīs Latvijā atzīti pavāri kopā ar topošajiem pavārmākslas meistariem jeb zeļļiem, atraktīvā veidā tiks apspēlēta latviešu virtuve, tai raksturīgās garšas, krāsas un citas iezīmes.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+