Mobilā versija
-1.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Pirmdiena, 11. decembris, 2017
29. augusts, 2014
Drukāt

Amerikāņu ķirbju pīrāgs ar kanēli (2)

Foto - eda.ruFoto - eda.ru

Sastāvdaļas 8 porcijām:

400 g kviešu miltu

250 g saldkrējuma sviesta

3 olas

900 g ķirbja

200 g cukura

200 ml 30% saldā krējuma

kanēlis pēc garšas

vaniļas cukura pēc garšas

sāls pēc garšas

1. Dziļā traukā izsijā miltus ar sāli. Pirkstos saberž ar mīkstu sviestu, pēc tam pievieno viegli sakultas olas. Samaisa. Mīklu saveļ bumbā, ietin plēvē un ieliek aukstumā uz 30-50 minūtēm.

2. Notīra ķirbi, izņem sēklas. Mīkstumu sagriež kubiņos. Liek katlā ar biezu pamatni, pievieno nedaudz ūdens un tvaicē, līdz ķirbju gabaliņi kļūst mīksti un ūdens iztvaiko. Pēc tam mīkstumus sablenderē vienmērīgā masā. Lai masa būtu vēl maigāka, to var iztrīt caur sietu.

3. Uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, izklāj mīklu un izrullē. Tad to liek aptuveni 30 cm diametra formā. Pārklāj ar cepampapīru un uzber jebkurus putraimus vai zirņus. Tas palīdzēs mīklai izcepties vienmērīgi. Cep 15 minūtes 190 grādos.

4. Ķirbju masu  ielej dziļā traukā, sakuļ kopā ar divām olām, saldo krējumu, garšvielām. Tad šo masu klāj virsū mīklai (kurai, protams, noņemti putraimi un cepampapīrs). Cep 50-55 minūtes 180 grādos.

Recepte no eda.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Pilnìgi neloģiska mìkla! Nav rakstìts, cik olas vajag pielikt mìklas pamatnes pagatavošanai. Var tikai nojaust, ka vairàkas, jo runa iet par olàm, nevis olu. Nesanàca man nekas😲, Un tie 900 g ķirbis ir jau sablendètà veidà vai nomizotà, arì nav minèts. Bilde skaista, bet kùku gatavojat uz “çuju”.

  2. Recepte pārprotama – nav norādīts, ne kurā brīdī cukurs jāpievieno, ne cik katrā reizē olas jāliek klāt. Ja pilda visu punktu pa punktam, tad var neievērot, ka tikai beigās ir divas olas, līdz ar to no tā tik var izsecināt, ka sākumā jāpievieno 1 ola (kopā norādīts, ka vajag 3), kaut gan tekstā rakstīts olaS.

Draugiem Facebook Twitter Google+