Mobilā versija
Brīdinājums +1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
19. jūlijs, 2015
Drukāt

Amerikāņu parfe – burvīgs deserts

Foto-FotoliaFoto-Fotolia

Šim desertam ir ļoti daudz variantu. To gatavo no sakulta putukrējuma, saldējuma, jogurta, izmantojot dažnedažādus augļus un ogas. Šoreiz piedāvājam vienu no variantiem, lai varat attīstīt savu fantāziju un gatavot pēc saviem ieskatiem. Šis saldais satur ļoti daudz kaloriju, taču ir debešķīgi garšīgs un kādu reizi jau var atļauties panašķēties.

Sastāvdaļas – 500 ml saldā krējuma (35%), 240 g skābā krējuma (pēc iespējas treknāku), 90 g pūdercukura, 1 g vaniļas cukura, 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta, 100 g jebkuru cepumu pēc garšas, 500 g zemeņu (vai citu ogu un augļu).

Pagatavošana.

Cepumus blenderī sasmalcina pulverī. Pievieno izkausētu sviestu un visu kārtīgi samaisa. Sviests nepieciešams, lai deserts nebūtu pārlieku sauss.

Skābo krējumu sakuļ kopā ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Atsevišķi saputo saldo krējumu.

Lēnām, nelielām porcijām pie skābā krējuma pievieno sakulto putukrējumu, maisa no apakšas uz augšu, lai putukrējums nenosēstos apakšā.

Zemenes nomazgā, ja lielas ogas – sagriež 2-4 daļās.

Desertu uzreiz kārto porciju trauciņos vai glāzēs. Vispirms ieber kārtiņu sasmalcināto cepumu. Tad seko putukrējuma kārta un pa virsu ogas. Visu vēlreiz atkārto, līdz trauciņi ir pilni.

Rotā desertu ar svaigiem augļiem, ogām, pūdercukuru, sarīvētu šokolādi vai piparmētras lapiņām pēc vēlmēm.

Uz neilgu brīdi var ielikt ledusskapī, taču šis deserts nav paredzēts ilgai glabāšanai.

Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+