Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. jūnijs, 2014
Drukāt

Apelsīnu kēkss bez miltiem (3)

Foto - gotovimdoma.ruFoto - gotovimdoma.ru

Sastāvdaļas:

2 apelsīni

100 g brūnā cukura

400 g cukura

6 olas

250 g maltu mandeļu

pusotra tējkarote cepamā pulvera

miziņa no viena apelsīna

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Lielā ūdens daudzumā divas stundas vāra apelsīnus. Šķidrumu pēc vārīšanas nenolej.

Samasa brūno cukuru, pusi no parastā cukura un olas. Sagriež vārītos apelsīnus nelielos gabaliņos, pievieno cukura maisījumam un sablenderē. Pievieno mandeles un blenderē vēl. Iegūto masu lej cepamajā formā. Liek cepeškrāsnī, cep aptuveni stundu.

Kad kēkss ir gatavs, tad zobu bakstāmais vai sērkociņš, iedurts tā vidū, ir sauss.

Apelsīna sulu un miziņu samaisa ar atlikušo apelsīnu novārījumu, pievieno atlikušo cukuru. Vāra uz lielas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz izveidojas sīrupveidīga masa.

Gatavo kēksu bagātīgi pārlej ar šo sīrupu (vairākas reizes).

Kēksu pasniedz ar maskarpones sieru vai putukrējumu.

Recepte no gotovimdoma.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Pus kilo cukurs!!!!!

  2. Aptuveni, cik lielā daudzumā ūdens vāra? Un kur ņem apelsīnu sulu?

  3. Vai tad piemeram nevareetu to apelsinu varisanu veikt karsta gaisa krasninaa,tad buutu aatraak.

Draugiem Facebook Twitter Google+