Mobilā versija
+0.9°C
Aldonis, Agija
Trešdiena, 29. marts, 2017
10. jūnijs, 2014
Drukāt

Apēst vairāk zemeņu
. Zemeņu – apelsīnu zupa ar saldējumu

Foto - Evija Puķe-JansoneFoto - Evija Puķe-Jansone

Pastāv uzskats, ka ogu sezonas laikā jāapēd vismaz četri līdz septiņi kilogrami zemeņu, jo tās satur daudz C vitamīna, fosforu, dzelzi, kā arī antioksidantu, kas aizsargā no vēža. Lai vasarā pēc iespējas vairāk varētu apēst šīs ogas, visai ģimenei gatavoju zemeņu zupu, kas parasti tik labi garšo, ka uz brīdi pat apklust sarunas un dažu minūšu laikā trauki ir kā izlaizīti.

Zemeņu – apelsīna zupa ar saldējumu

Sastāvdaļas (piecām personām):

Kilograms zemeņu, apelsīns, banāns, dažas ēdamkarotes cukura, piparmētru lapiņas, plombīra saldējums.

Kā gatavot?

Zemenes nomazgā, notīra no lapiņām un izlasa bojātās ogas. Pēc tam ieber dziļā traukā, pievieno gabalos sagrieztu banānu, svaigi spiestu apelsīna sulu un visu kārtīgi samaļ blenderī. Cukuru pievieno pēc garšas. Pārkaisa ar piparmētru lapiņām un pasniedz galdā ar saldējumu.

 

Pievienot komentāru

Čomisms, šarms un dinamīts. Testējam mēra kandidātus (48)"Latvijas Avīze" sāk vērtēt partiju pieteiktos līderus Rīgas domes vēlēšanām. Kādu atzīmi viņi pelnījuši par pirmo uznācienu?
Draugiem Facebook Twitter Google+