Mobilā versija
+1.6°C
Haralds, Almants
Ceturtdiena, 23. februāris, 2017
10. jūnijs, 2014
Drukāt

Apēst vairāk zemeņu
. Zemeņu – apelsīnu zupa ar saldējumu

Foto - Evija Puķe-JansoneFoto - Evija Puķe-Jansone

Pastāv uzskats, ka ogu sezonas laikā jāapēd vismaz četri līdz septiņi kilogrami zemeņu, jo tās satur daudz C vitamīna, fosforu, dzelzi, kā arī antioksidantu, kas aizsargā no vēža. Lai vasarā pēc iespējas vairāk varētu apēst šīs ogas, visai ģimenei gatavoju zemeņu zupu, kas parasti tik labi garšo, ka uz brīdi pat apklust sarunas un dažu minūšu laikā trauki ir kā izlaizīti.

Zemeņu – apelsīna zupa ar saldējumu

Sastāvdaļas (piecām personām):

Kilograms zemeņu, apelsīns, banāns, dažas ēdamkarotes cukura, piparmētru lapiņas, plombīra saldējums.

Kā gatavot?

Zemenes nomazgā, notīra no lapiņām un izlasa bojātās ogas. Pēc tam ieber dziļā traukā, pievieno gabalos sagrieztu banānu, svaigi spiestu apelsīna sulu un visu kārtīgi samaļ blenderī. Cukuru pievieno pēc garšas. Pārkaisa ar piparmētru lapiņām un pasniedz galdā ar saldējumu.

 

Pievienot komentāru

Beidzot grib mazināt nodokli pārtikai (2)Vienojas izvērtēt iespēju līdz 5% samazināt PVN Latvijā audzētiem augļiem, dārzeņiem un ogām
Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Draugiem Facebook Twitter Google+