Mobilā versija
+3.1°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
8. augusts, 2014
Drukāt

Apetīti rosinošais “Šķūņa” liellopa gaļas burgers

Publicitātes fotoPublicitātes foto

Kafejnīcas “Šķūnis” šefpavāre Dana Ivanova piedāvā recepšu sēriju “Borjomi grila pēcpusdienas”. Apetīti rosinošo recepšu pamatā izmantotas klasiskas virtuves vērtības, kas papildinātas ar pāris šefpavāres knifiņiem.

Burgera kotletei (2 personām) 

Liellopa maltā gaļa, 300g
Čipotle pipari, šķipsna
Vorčesteras mērce, 20ml
Sinepju pulveris, šķipsna
Sāls, pēc garšas

Mērce
Majonēze, 250g
“Sirrach” mērce, 2 tējkarotes

Karamelizētie sīpoli
Sarkanie sīpoli, 200g
Grenadīna sīrups, 20ml
Balzametiķis, 10ml
Cukurs, pēc garšas

Citas sastāvdaļas
Marinēti gurķi (1 gurķis, sagriezts ripiņās)
Tomāts (1 tomāts, sagriezts šķēlēs)
Salātlapa
Čedaras siers, 2 šķēles

Pagatavošana

Burgera kotletes masā sajauc visas sastāvdaļas un izveido plakanas kotletes, jo grilēšanas procesā tā krietni sarausies.

Karamelizētie sīpoli: sarkanos sīpolus sagriež plānās šķēlēs, lēni sautē sviestā, kamēr sīpoli paliek mīksti (~15min.). Pannā pievieno balzametiķi, grenadīna sīrupu, cukuru un turpina sautēt vēl piecas minūtes.

Mērce: bļodiņā sajauc 250g majonēzes ar divām tējkarotēm “Sirracha” mērces.

Burgera izkārtošana

Kotleti uz grila apcep no katras puses aptuveni trīs minūtes. Uzliek Čedaras siera šķēli un turpina cept kotleti uz restēm, kamēr siers kārtīgi izkusis.

Kamēr burgera kotlete cepas, blakus uz grila apgrauzdē burgermaizi.

Uz apakšējās maizītes uzliek mērci, salātlapu, tomātu šķēles, karamelizētos sīpolus, burgera kotleti ar sieru un pa virsu marinētā gurķa ripiņas un augšējo burgera maizīti.

Paniedzam ar kartupeļiem frī vai svaigiem salātiem. Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+