Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
25. novembris, 2014
Drukāt

Aprikožu deserts ar vaniļas biezpiena krēmu

Foto - drinkinform.com.uaFoto - drinkinform.com.ua
Sastāvdaļas:

300 g aprikožu

4 piparmētru zariņi

100 ml baltā desera vīna

100 g cukura

300 ml piena

3 ēdamkarotes vaniļas krēma pulvera

250 g vājpiena biezpiena (nelieliem graudiņiem) 

Nomazgātas un nosusinātas aprikozes bez kauliņiem sagriež četrās daļās.

Katlā ielej deserta vīnu, pievieno 50 g cukura un vāra mērci, visu laiku maisot, līdz cukurs pilnībā izkūst. Pievieno aprikozes, vāra vēl 6-8 minūtes, tad noņem no uguns un ļauj aprikozēm atdzist. Ja plāno pievieno desertam piparmētras, sīki sagriež to lapiņas un pievieno aprikozēm.

Gatavo vārīto krēmu.

Var izmantot vaniļas krēma pulveri – pusfabrikātu, kuru var nopirkt veikalos un pagatavot to, kā norādīts uz paciņas (kopā ar pienu). Pievieno biezpienu gatavajam vaniļas vārītajam krēmam, rūpīgi samaisa, līdz izveidojas vienmērīga masa.

Deserta šķīvjos pa kārtām liek aprikozes un krēmu. Pirms pasniegšanas desertu vismaz 30 minūtes notur ledusskapī.

Recepte no drinkinform.com.ua

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+