Mobilā versija
+16.7°C
Malvīne, Malvis
Otrdiena, 27. jūnijs, 2017
3. jūlijs, 2014
Drukāt

‘’Apskurbušās’’ zemenes. Gardums ar zemenēm un rumu

zemene12

Nepieciešams: 500 g zemeņu, 1 citrona sula, 3 ēdamkarotes ruma, 5 ēdamkarotes cukura, ½ glāzes saldā krējuma, 1 ēdamkarote sakapātu riekstu, nedaudz zaļo vīnogu.

Dažas skaistākās zemenes atliek, pārējās sagriež, pievieno citrona sulu, cukuru un karsē, līdz cukurs izkusis, tad iegūto biezeni izberž caur sietu un noliek atdzesēt. Pēc tam pievieno rumu, lej traukos. Trauka vidū liek atliktās zemenes un dažas vīnogas. Rotā ar saputotu krējumu, pārkaisa
ar riekstiem.

 

Recepte no Valdas Laugales grāmatas “Zemenes”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+