Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
4. jūnijs, 2012
Drukāt

Apsveicam mēneša recepšu konkursa UZVARĒTĀJUS!

kuka2

Pēc mēnesi ilguša recepšu konkursa, zināmi labākie no labākajiem, kuriem piešķirsim lielākās balvas. Taču veicināšanas balvas saņems ikviens konkursa dalībnieks!

 

Konkursu vērtēja rakstniece un kulinārijas entuziaste Monika Zīle un Austrumu ēdienu speciāliste no “Avokado” Larisa Petrova.

Kā četrus labākos visa mēneša dalībniekus apbalvosim Natāliju Rogovu, Dzintru Lezdiņu, Ingu J. un Elīnu H..

Natālija Rogova saņem balvā “Philips” tvaicējamo katlu. Dzintra Lezdiņa iegūst “Bosch” tosteri. Inga J. saņem “Electrolux” blenderi. Elīna H. – “Severin” maizes krāsni.

Šo balvu ieguvējus lūdzam sazināties par balvu saņemšanu pa tālruni: 26459988 (Linda).

 

Pusgada abonomentu žurnālam “Mājas Viesis” saņem: Līga Elmere, Vēsma Vītola, Inga Pizāne, Sandra Reimane, Inese Pūra.

Savukārt grāmatu “Pīrādziņ, atvaino!…” iegūst: Ādaskamzolis – 1570, Ilze Viļuma, Līga Bērziņa, Anita Vītoliņa, Aigars Kalniņš, Lolita, Anita Kovaļenko.

Šo balvu ieguvējiem izsūtīsim e-pastus, lai uzzinātu pasta adresi un personas datus, lai balvas varētu saņemt pa pastu.

 

Monika Zīle par uzvarētājiem

Konkursa dalībniece Natālija Rogova mūs pārsteidza gan ar skaistām receptēm un bildēm, niansētiem un iekārdinošiem recepšu aprakstiem, gan ar recepšu skaitu – viņa iesūtīja 35 receptes! torte-sirdsDažas no tām: Cepumi – maigie taurentiņi; Skābā krējuma,svaigā siera deserts! Maize uz pavasara nots! Deserta torte ar zefīra krēmu! Un daudzas citas. Visas vēl nemaz nav saliktas…

Vērtē Monika Zīle: “Natālija gatavošanā izmanto interesantus paņēmienus, piemēram, krāso ar bietēm, kā sastāvdaļu ņem rudzu miltus. Viņa ļoti piedomā pie ēdiena noformējuma.

Internetā mēs smeļamies aizmetņus vaļaspriekiem. Natālijas komentāri pie receptes ir pietiekami plaši, lai saprastu un sajustu, ka cilvēks šim darbam pieiet ar lielu labpatiku. Viņa gan pastāsta, kāda gatavošana bijusi rakstīta receptē, bet arī izskaidro, kā darījusi pati, ko mainījusi.

Viņai patīk mēģināt. Un pat ja kaut kas nav izdevies, viņu tas nenobremzē, bet sniedz jaunas zināšanas, ar kurām Natālija dalās!

No receptēm var spriest, ka Natālijas interešu lokā ir dažādi deserti, tā ir smalka lieta! Jo saldajos ēdienos it sevišķi svarīgi ir dekorējumi. Protams, arī sautējuma izskatam ir nozīme, tomēr kūku un cepumu gatavošanā tā ir īpaši svarīga nianse. Un Natālija prot ēdienu pasniegt kārdinošu.”

 

Dzintra Lezdiņa atsūtījusi recepti “Krāsnī cepti kartupeļi ar malto gaļu”.

Monika Zīle: “Šī ir praktiska un vienmēr garšīga maltīte. Vienkāršība pāri visam!

Man patīk, kā autore stāsta par šo recepti komentārā. Pats par sevi ēdiens it kā nav nekas tāds, kas varētu pārsteigt, bet no pievienotā apraksta saprotams, ka Lezdiņas kundze dzīvo laukos, viņai ir lielāka vai mazāka saimniecība – govis, jāmazgā piena kannas u.tml. Tajā ritmā nemaz tik daudz laika siltam ēdienam sagatavošanai nepaliek. Tie, kas laukos dzīvo, to zina! Bet viņa šo laiku tomēr atrod. Arī bērniem, kā viņa saka, lai garšo. Šis stāsts ir par ģimeniskumu.”

 

Inga J. iesūtīja Gardo ievārījuma kūku un Pikanto tomātu lečo recepti.

lecoMonika Zīle: “Pikantais tomātu lečo likās ievērības cienīgs ar to, ka tūlīt tūlīt būs tomātu laiks, katram jau ir savs meistarstiķis, kā tos izmantot ēdienos.

Šī ir pievilcīga recepte, labs padoms jaunam mājsaimniecībā sagatavotam produktam.”

 

Elīna H. atsūtīja recepti Vistas pīrāgs ar sinepju mērci.

Monika Zīle: “Šajā receptē iezīmējas jaunāko laiku ēšanas paradumi – ja mūsu vecāsmammas pīrāgus cepa galvenokārt ar āboliem, rabarberiem vai mazos speķa rausīšus, tad šī recepte atspoguļo to, kā mūsu ēšanas paradumi kļūst plašāki, mēs kaut ko aizgūstam no citām tautām, variējam, ieviešam, arī tas ir jauki.

Komentārā rakstīts, ka pīrāgs vienmēr tiek draugu pacienāšanai un visiem patīk. Tas liecina, ka mājas ēdiens ir visiem svarīgs.”

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+