Mobilā versija
+19.1°C
Viesturs, Viestards, Kitija
Trešdiena, 28. jūnijs, 2017
8. februāris, 2016
Drukāt

Ar alkšņa dūmu garšu

PL06-2016-700

Ne viens vien ir pārliecinājies, ka mājās kūpinātai gaļai piemīt lieliska smarža un garša.  Lai tiktu pie garduma, kas atšķiras no veikalā nopērkamā, kāds mēģina pats nokūpināt cauraudzīti vai šķiņķi, bet ar gaļas pārstrādi nelielā apjomā lielākoties nodarbojas mājražotāji. Lai uzzinātu, kā sokas gaļas kūpinātājiem, un izdibinātu kādu recepti, devāmies uz Ventspils novada Vārves pagasta “Irbītēm”, kur jau vairākus gadus ar šo rūpalu nodarbojas RAULS OSTVALDS ar ģimeni. Lai gan gaļu sāla un kūpina tāpat kā vienmēr, produkta kvalitāti ietekmē vairāki faktori, piemēram, spēcīgs vējš vai bezvējš (tad nav vilkmes), lietus, Mēness fāze.

Plašāk – “Praktiskā Latvieša” šodienas numurā.

Pievienot komentāru

Latvija slinki izmantojusi breksita iespējasNav izrādīta vēlme pie sevis uzņemt kādu no ES aģentūrām, nav piesaistīti finanšu uzņēmumi; citas valstis bijušas čaklākas.
Pasaulē
Draugiem Facebook Twitter Google+