Mobilā versija
-4.3°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Otrdiena, 6. decembris, 2016
19. jūlijs, 2013
Drukāt

Ar bazilika garšu 


Jūlija sākumā durvis apmeklētājiem Rīgā, Valdemāra ielas sākumā jaunā ampluā vēris “Preses bārs”. Tagad ar nosaukumu “Preses pīle”, stāsta bāra valdes priekšsēdētājs EDGARS SMALKAIS. Katru nedēļu bāra ēdienkartē iekļauts kāds dienas ēdiens. Kad viesojāmies “Prese pīlē”, tā bija aukstā zupa ar garnelēm. Par gardu ēdienu klāstu gādā pavāre NAIRA MAISURADZE (attēlā). Patlaban bagātīgi zaļo baziliks, tāpēc mūsu lappusei Naira piedāvā ēdienus ar šo garšaugu. 


 

Bazilika krēmzupa

SASTĀVDAĻAS Baziliks, Šalotes sīpoli, ķiploks, kartupeļi, piens, saldais krējums.

KĀ GATAVOT? Šalotes sīpolus, ķiplokus un kartupeļus notīra, sagriež. Sakapā baziliku. Visu apcep olīveļļā, liek katliņā, pielej pienu. Vāra, līdz kartupeļi mīksti, tad virumu sablenderē. Pievieno saldo krējumu (uz 1 porciju – 50 g), vēlreiz uzvāra un lej šķīvī. Rotā ar bazilika lapiņām.

Baklažānu namiņš ar Fetas sieru

SASTĀVDAĻAS Baklažāni, Fetas siers, tomāti, valrieksti. Bazilika mērcei: svaigs baziliks, ķiploki, citrons, olīveļļa, sāls, pipari.

KĀ GATAVOT? Baklažānu sagriež šķēlēs, apcep olīveļļā – aptuveni 2 min no katras puses. Bazilika lapiņas sablenderē kopā ar ķiploku, pievienojot citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus. Uz šķīvja liek ceptā baklažāna šķēli, virsū – svaiga tomāta šķēli, tad Fetas sieru, atkal tomātu un baklažānu. Visu pārlej ar bazilika mērci, pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem.

 

Forele citronu mērcē ar mandelēm

SASTĀVDAĻAS Cukini vai kabacis, baklažāns, paprika, ķiploks, čili mērce, forele, mandeļu skaidiņas, olīveļļa, sāls, pipari. Mērcei: citrons, rozā piparu graudi, kartupeļu ciete, sāls.

KĀ GATAVOT? Cukini vai kabaci, baklažānu un papriku sagriež nelielos kubiņos. Apcep, pievienojot sakapātu ķiploku, sāli un piparus. Pēc tam sautē līdz gatavībai, pievienojot mazliet čili mērces. Foreli viegli ieziež ar sāli un pipariem, no abām pusēm (2 min no katras) apcep olīveļļā. Mērci gatavo, ūdenim katliņā pievienojot citrona sulu, dažus rozā piparu graudus un sāli. Uzvāra, iebiezina ar kartupeļu cieti. Zivi liek uz šķīvja, pievieno mērci, pārkaisa ar apgrauzdētām mandeļu skaidiņām.

 

Plānās pankūkas ar medu, augļiem un saldējumu

SASTĀVDAĻAS Pankūku mīklai: olas, piens, milti, sāls, cukurs. Medus, augļi, saldējums, olīveļļa.

KĀ GATAVOT? Pagatavo plāno pankūku mīklu un cep gaiši brūnas pankūkas. Pannā uz lēnas uguns izkausē medu, liek gatavās pankūkas un vēlreiz viegli apcep no abām pusēm. Kārto uz šķīvja, pievieno augļus, šoreiz – sagrieztu bumbieri, kivi, fizāli – un saldējumu (šoreiz šokolādes).

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+