Mobilā versija
-0.3°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
6. jūlijs, 2015
Drukāt

Ar citronskābi un mārrutkiem marinēti patisoni. Viegli pikanta garša!

patisoni1
Sastāvdaļas

1 kg patisonu
4 gabaliņi mārrutka saknes
8 daiviņas ķiploka
12 melno piparu graudiņi
12 krustnagliņas
1 lauru lapa
Dilles pēc garšas
Ķiršu un upeņu lapas pēc garšas
4 tējkarotes citronskābes
4 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
Porcijas: 4

Marinēti patisoni noderēs gan vieglu vakariņu, gan svētku ēdienkartē. Pēc šīs receptes tie padodas ļoti maigi, ar nelielu asumiņu. Ja krustnagliņas negaršo, tās marinādei nepievieno.

Pagatavošanas apraksts

Šī ir klasiska ar citronskābi marinētu patisonu recepte. Etiķa vietā izmanojot citronskābi, izdodas tikpat labi kā ar etiķi. No norādītā produktu daudzuma var pagatavot aptuveni četras litra burciņas marinētu patisonu!

1. Sagatavo vajadzīgās sastāvdaļas.

2. Sterilizētās burkās liek: notīrītas un sagrieztas mārrutka saknes, divas daiviņas ķiploka katrā, 3 graudiņus piparu, 3 krustnagliņas, prāvos gabalos sagrieztus patisonus (maziņus var likt veselus). Pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņus un ļauj 10 minūtes ievilkties.

3. Ūdeni no burkām nolej katliņā, pievieno četras ēdamkarotes sāls, divas ēdamkarotes cukura, lauru lapas, ķiršu un upeņu lapas, dilles. Vāra 5 minūtes.

4. Katrā burkā ieber mazliet mazāk nekā 1 tējkaroti citronskābes, pārlej ar nokāstu marinādi (bez zaļumiem). Liek virsū vāciņus un līdz pilnīgai atdzišanai otrādi apgrieztas burkas ietin segā. Labu apetīti!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+