Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
15. jūlijs, 2014
Drukāt

Ar garšaugiem sālītas sēnes. Šefpavāra Māra Astiča recepte (2)

Foto - "Mājas labumi"Foto - "Mājas labumi"

Nepieciešams

1 kg vārītu sēņu, 60 g sāls, daiviņa ķiploka, 2 zariņi diļļu, 3–5 upeņu lapas, 6 melnie pipari, 2 lauru lapas.

Pagatavošana

Sālīt var visas ēdamās sēnes. Tās izvāra sālsūdenī.

Lai sēnes padarītu aromātiskākas un garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.

Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos. Ķiplokus notīra un parupji sagriež. Vēlams pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.

Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, stingri sapilda traukā.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Jau gadiem ilgi lotoju šādu recepti.Iesaku!

  2. man jau skatoties uz tam salitajam senem saskreja siekalas mute…manai viramatei ari sanaca tadas garsigas aromatiskas senes,es meginaju nebija tas….

Draugiem Facebook Twitter Google+