Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
22. oktobris, 2012
Drukāt

Ar koncentrātu

Esmu dzirdējusi, ka vīna pagatavošanai var izmantot vīna ekstraktus. Kas tie ir?
 Olga Kalniņa Daugavpilī

 

Izmantojot vīnogu sulas koncentrātu, vīnam nav tik spēcīga garša kā tad, ja šis dzēriens gatavots no veselām ogām ar visām mizām un sēkliņām, taču arī tādam nav ne vainas. Specializētajos vīndaru veikalos (piemēram, www.majasalus.lv) iespējams nopirkt vīna darīšanas komplektu, ar kuru 21 dienas laikā var pagatavot 30 pudeles vīna. Komplektā ietilpst vīna ekstrakts (vairāku veidu), vīna raugs un vīna barojoša vide, stabilizators (kālija metabisulfīts) un dzidrinātāji (kālija sorbāts un polisaharīds). Visu izdarot pareizi, no vīnogu sulas koncentrāta sanākšot pavisam labs vīns.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+