Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
1. novembris, 2013
Drukāt

Ar malto gaļu pildīti kāļi
 (3)

pilditskalis_Cropped

Ar malto gaļu pildīti kāļi

SASTĀVDAĻAS 6 kāļi, 800 g liellopu vai jēra gaļas, 1 sīpols, vārīti rīsi, 3 ēd. k. krējuma, 150 g sviesta, zaļumi, sāls, pipari.

KĀ GATAVOT? Kāļus nomazgā, nomizo, liek verdošā sālsūdenī. Strauji uzvāra, izņem no ūdens un nogriež galus. Ar tējkaroti izgrebj vidu. Tajā pilda maltu jēra vai liellopu gaļu, kam pievienots smalki sagriezts sīpols, vārīti rīsi, sāls un melnie pipari. Kāļiem virsū liek sviesta piciņas. Tos kārto sautējamā traukā, pārlej ar ūdeni vai buljonu un uz mazas uguns sautē, līdz mīksti. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+