Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
1. jūnijs, 2013
Drukāt

Ar zaļumiem nepārspīlēt!

Pēdējā laikā populāra kļuvusi nātru, pieneņu un citu savvaļas zaļumu ēšana. Taču man pēc tam rodas dedzinoša sajūta pakrūtē. Vai jāatsakās no veselīgās zaļbarības ēdienkartē? 


 

Vajadzētu to ēšanu uzsākt mazām porcijām, lai organisms pierastu, sajaucot ar jau ierastajiem zaļumiem – lapu salātiem un dillēm. Ja dedzināšana nepāriet un rodas arī pēc citu produktu uzņemšanas, būtu jākonsultējas ar ārstu, jo šis simptoms var liecināt par gastrītu, kuņģa čūlu vai divpadsmitpirkstu zarnas iekaisumu, skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.

Galvenais dedzinošās sajūtas vaininieks ir sālsskābes pastiprināta izdalīšanās, taču, iespējams, tās cēlonis nav vis zaļumu baudīšana, bet citi iemesli, piemēram, neregulāras maltītes, stress, lietoto medikamentu blaknes.

Tāpēc jāpievērš uzmanība savām sajūtām. Ja pie vainas ir pārlieku bagātīga un strauja pirmo pavasara zaļumu, īpaši pieneņu lapu, ēšana, to var palīdzēt novērst ranitidīna grupas medikamentu lietošana.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+