Mobilā versija
-4.3°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Otrdiena, 6. decembris, 2016
16. marts, 2012
Drukāt

Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavāra burkānu-auzu pārslu zupa

burkani22

Sandijs Volinskis, arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs, ikdienā izvēlas vienkāršus un ātri pagatavojamus ēdienus. “Priekšroku dodu labi zināmiem produktiem, no kuriem var pagatavot sātīgu un arī garšīgu ēdienu. Tuvojoties pavasarim, svarīgi, lai tajā būtu arī vitamīni,” stāsta Sandijs.

 

Viņa piedāvātā burkānu–auzu pārslu zupa būs labs risinājums gan gadījumā, ja nepieciešams taupīt naudiņu, gan arī visiem, kuri gavēņa laikā (lielais gavēnis šogad sākās 22. februārī, un tas ilgst 40 dienas) atsakās no gaļas. Sandijs gan norāda, ka Romas katoļu baznīcā atteikšanās no gaļas vairāk ir mīts un atkarīga no katra personiskās izvēles. Daudz stingrāki noteikumi esot pareizticīgo baznīcā, kura noteic, ka līdz pat Lieldienām jāatsakās ne tikai no gaļas, bet arī piena ēdieniem un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Burkānu–auzu pārslu zupa

Pagatavošanas laiks: 10 – 15 minūtes.

Nepieciešams: viens liels sīpols, divi burkāni, divi litri ūdens, aptuveni 100 g pilngraudu auzu pārslu, šķipsniņa sāls
.

Sīpolu sagriež smalkos gabaliņos. Burkānus sarīvē. Katlā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus ar burkāniem un apcep. Pielej aptuveni divus litrus ūdens un uzvāra. Pieber pilngraudu auzu pārslas, vēl īsu brīdi pavāra, pēc garšas pievieno sāli un sniedz galdā. Vislabāk zupa garšos ar rupjmaizi un krējuma piciņu. Atkarībā no katra gaumes var pievienot arī sīki sagrieztus zaļumus.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+