Arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavāra gavēņa laika recepte
 1

Sandijs Volinskis, arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pavārs, ikdienā izvēlas vienkāršus un ātri pagatavojamus ēdienus. “Priekšroku dodu labi zināmiem produktiem, no kuriem var pagatavot sātīgu un arī garšīgu ēdienu. Tuvojoties pavasarim, svarīgi, lai tajā būtu arī vitamīni,” stāsta Sandijs.

Reklāma
Reklāma

 

Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 18
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai 188
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Lasīt citas ziņas

Viņa piedāvātā burkānu–auzu pārslu zupa būs labs risinājums gan gadījumā, ja nepieciešams taupīt naudiņu, gan arī visiem, kuri gavēņa laikā (lielais gavēnis šogad sākās 22. februārī, un tas ilgst 40 dienas) atsakās no gaļas. Sandijs gan norāda, ka Romas katoļu baznīcā atteikšanās no gaļas vairāk ir mīts un atkarīga no katra personiskās izvēles. Daudz stingrāki noteikumi esot pareizticīgo baznīcā, kura noteic, ka līdz pat Lieldienām jāatsakās ne tikai no gaļas, bet arī piena ēdieniem un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Burkānu–auzu pārslu zupa

Pagatavošanas laiks: 10 – 15 minūtes.

Nepieciešams: viens liels sīpols, divi burkāni, divi litri ūdens, aptuveni 100 g pilngraudu auzu pārslu, šķipsniņa sāls
.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu sagriež smalkos gabaliņos. Burkānus sarīvē. Katlā uzkarsē eļļu, ieber sīpolus ar burkāniem un apcep. Pielej aptuveni divus litrus ūdens un uzvāra. Pieber pilngraudu auzu pārslas, vēl īsu brīdi pavāra, pēc garšas pievieno sāli un sniedz galdā. Vislabāk zupa garšos ar rupjmaizi un krējuma piciņu. Atkarībā no katra gaumes var pievienot arī sīki sagrieztus zaļumus.