Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
11. septembris, 2015
Drukāt

Aromātisks šašliks ķiploku marinādē atvasaras piknikam. Recepte iedvesmai!

Foto - FotoliaFoto - Fotolia
Sastāvdaļas

8 porcijām
1/2 glāze augu eļļas
4 ēdamkarotes Vusteras mērces
3 ēdamkarotes sojas mērces
3 ēdamkarotes steika mērces
3 ēdamkarotes ūdens
1/2 tējkarotes sāls
pipari pēc garšas
1/2 sasmalcināta sīpola
10 daiviņas ķiploka, notīrītas un sasmalcinātas

Recepte patiks visiem ķiploku cienītājiem. Receptē minētais marinādes daudzums paredzēts 2 kg gaļas vai 8 vistas krūtiņu iemarinēšanai. Cept var gan uz oglēm, gan cepeškrāsnī (ja nu ārā tomēr lietus”. Jebkura gaļa izdosies maiga un aromātiska.

Pagatavošana

Sagatavošana:10 minūtes
Marinēšanās: :8 stundas

Atsevišķā bļodiņā ar putojamo sakuļ visas sastāvdaļas, lai veidojas viendabīga masa.

Ar asu nazi izdara vairākus iegriezumus gaļā un to saliek lēzenā bļodā. Vēlreiz samaisa marinādi un lēnām pārlej to gaļai, virsū liekot ķiplokus un sīpolus.
Apsedz un liek uz nakti ledusskapī. Var turēt līdz 36 stundām.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+