Mobilā versija
+0.2°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
14. novembris, 2012
Drukāt

Asās standziņas

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas: 200 g kviešu miltu, 1 ēdamkarote augu eļļas, 1∕3– ½ tējkarotes kajenas piparu, ½ tējkarotes sāls, 70 – 90 g ūdens.

 

Kā gatavot?

Miltos ieberž eļļu, pievieno asos piparus, sāli un izmaisa. Pielej ūdeni un mīca, līdz iegūst viendabīgu un elastīgu mīklu. To atpūtina 10 minūtes, izrullē 3 mm biezumā un sagriež ar picas nazi strēmelītēs. Pannā uzkarsē eļļu centimetra biezumā un liek tajā standziņas, iepriekš saritinot spirālītē. Izcepas 1 – 2 minūšu laikā. Ar papīra virtuves dvieli noslauka lieko eļļu. Ļoti gardas kopā ar ēdamajiem alus cigāriem.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+