Mobilā versija
+8.4°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
4. decembris, 2013
Drukāt

Asinsdesa. Divas receptes (1)

Foto - Mājas GardumiFoto - Mājas Gardumi

Asinsdesas I
Grūbas un miežu putraimi (1:1), cūku asinis, pipari, sāls, koriandrs, desu zāle, dievkociņš, žāvēts speķis.

Grūbas vāra pusmīkstas, tad ieber katlā putraimus. Kad biezputra gatava, pievieno samaltas asinis, visas garšvielas un kubiņos sagrieztu speķi. Samaisa. Pilda zarnās. Cep krāsnī apmēram
30–35 minūtes.

Asinsdesas II
Kartupeļi, miežu putraimi (1:1), sāls, pipari, cūkgaļas speķis, sīpoli, desu zāle, cūkas asinis. Kartupeļus nomizo un sīki sakapā. Miežu putraimus izvāra pusmīkstus. Speķi sagriež kubiņos. Sīpolus sīki sagriež un apcep ar speķi. Visas sastāvdaļas samaisa kopā, pievieno desu zāli, izmaltas cūku asinis, pilda zarnās.

Liek uz plātīm, cep gatavas.

 

Recepte no jaunā tematiskā žurnāla “Mājas Gardumi”

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Nezinu kas ir desu zāle, bet Latgalē bes smerdelēm un piparmētrām asisndesu netaisa vispār!

Draugiem Facebook Twitter Google+