Laukos
Lauku sēta

Kā pareizi atdzesēt svaigi slauktu pienu 0

Foto LETA, I.Soikāns

Jautājums. Līdz cik grādiem jāatdzesē svaigi slaukts piens? Dagnija Madonas novadā.

LLKC konsultants-eksperts veterinārmedicīnā Dainis Arbidāns saka- jo straujāk pienu atdzesē zemā temperatūrā, jo labāk – tā ilgāk tiek nodrošināta baktericīdā fāze.

D.Arbidāns arī atgādina, ka tikko slauktam pienam ir normāla ķermeņa temperatūra (+38,5 °C). Tūlīt pēc izslaukšanas tas jāatdzesē (pāris stundu laikā) līdz aptuveni +4 “C temperatūrai.

Pienotavās gan pieņem pienu, kas atdzesēts līdz +10 °C (piens kļūst par gatavu produktu pārdošanai, kad ir atdzesēts). Jo lēnāk pienu atdzesē, jo tajā vairāk palielinās baktēriju skaits.

LA.lv
LE
LETA/LA.lv
Laukos
Jelgavā par septiņiem miljoniem eiro plāno būvēt veģetārās pārtikas ražotni
22 stundas
LA
Laukos.lv
Laukos
Vai apdraudēta bezmaksas piena un augļu izdale skolās? Briselē spriedīs par programmas finansējumu
1 diena
AT
Agro Tops
Laukos
Amerikāņi atjauno ‘Massey Ferguson’ traktorus
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

AT
Andris Tiļļa
Kultūra
No debesu augstumiem uz zemes: 12 apustuļu skulptūras Doma dārzā
3 stundas
LE
LETA
Uncategorized
JKP varētu atbalstīt Gobzemu premjera amatam
49 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Daugavpils novadā no grāvja izceļ noslīkušu cilvēku
41 minūtes
LA
LA.lv
Ekonomika
Vai nākotnē maksāsim ar kripto-eiro? Konferencē diskutēs par virtuālo naudu
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
Baltijas valstu galvaspilsētās būtiski sarukusi benzīna cena
1 stunda