Mobilā versija
-0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
20. aprīlis, 2015
Drukāt

Atklās “Aldara” vēsturiskajā alus darītavā izveidoto muzeju

Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis.Foto: Kaspars Filips Dobrovolskis.

Foto no muzeja būvniecības darbiem.

Nākamnedēļ, 30. aprīlī, Rīgā svinīgi tiks atklāts alus muzejs “Aldara alus darbnīca”, kurā varēs uzzināt par Latvijā un citviet pasaulē brūvēto alus šķirņu dažādību, iepazīties ar alus darīšanas noslēpumiem, kā arī pašiem izmēģināt roku alus brūvēšanā.

“Aldara” pārstāvis Oskars Fīrmanis norāda, ka muzeja izveidē investēti 1,5 miljoni eiro, un tas atradīsies vienā ēkā ar “Aldara” vēsturisko alus darītavu Rīgā, Tvaika ielā 44.

Muzejs būs izvietots trīs stāvos kopumā 800 kvadrātmetru platībā. “Aldara alus darbnīca” plašākai publikai durvis vērs 16. maijā – Muzeju naktī.

“Mēs ļoti ceram, ka alus muzeja atvēršana būs nozīmīgs solis alus kultūras attīstībā Latvijā, kā arī veicinās tūrisma attīstību Rīgā. Apmeklētāji varēs aplūkot dažādus vēsturiskus priekšmetus, iepazīties ar alus darīšanas pamatprincipiem un visdažādākajām alus šķirnēm, kā arī paši izmēģināt roku alus brūvēšanā,” atzīst Aldara izpilddirektors Marguss Kasteins.

Muzeja apsaimniekotājs būs Kalnciema ielas kvartāla radošā komanda, kas strādājusi arī pie muzeja restaurācijas un izstrādājusi tā interjeru.

“Muzeja interjerā ir akcentēta 1938. gadā ierīkotās alus vārītavas zāle ar vecajiem vara katliem, kuriem ir īpaša vērtība, jo tādi ir retums, kas tik neskartā veidā ir saglabājušies līdz mūsdienām. Savukārt ēkā jau izveidotā alus darītava vēlāk kļūs par muzeja ēkas daļas organisku sastāvdaļu, kas “Aldara” apmeklētājiem ļaus ieskatīties alus darīšanas procesā,” atzīst muzeja arhitekte Liene Griezīte.

Alus muzejā iekārtotas arī reprezentācijas telpas dažādu pasākumu rīkošanai. “Aldara alus darbnīcas” atklāšanas dienā tajā norisināsies 1. Latvijas alus kongress, uz kuru pulcēsies Latvijas alus nozares pārstāvji, ekonomisti un politiķi, kā arī viesi no ārvalstīm, lai diskutētu par alus nozares attīstības tendencēm un alus kultūru Latvijā un pasaulē.

Pievienot komentāru

"Mežvidu" tomātu karaļi pārstrādās arī ogas un kaņepes (3)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi.
Gribējām, kā labāk, sanāk, kā vienmēr (8)Iecere no nākamā gada 1. janvāra noteikt minimālo sociālās apdrošināšanas iemaksu līmeni izpelnījusies ievērojamu pretestību, jo uzņēmēji brīdina, ka labie nodomi var beigties ar bēdīgām sekām.
Pasaulē
Vairākās nozarēs katastrofāli trūkst darbinieku. Vietējam maksā minimālo, viesim – vidējo algu! (22)Jau šobrīd vairākās nozarēs katastrofāli trūkst darbinieku – šoferu, IT speciālistu, pārdevēju, pavāru
Draugiem Facebook Twitter Google+