Mobilā versija
-2.6°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
25. jūnijs, 2014
Drukāt

Ātrā zemeņu kūka ar klasiskajiem “Selgas” cepumiem

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas (6 cilvēkiem): 600 g svaigu zemeņu, 400 g kondensētā piena ar cukuru (1 bundžiņa), 50 ml citrona sulas, 250 g saldā krējuma, 100 g “Selgas” klasisko cepumu, 50 g sviesta, 1,5 ēdamkarotes želatīna, 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

 

Kā gatavot?

Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar mīkstu sviestu. Taisnstūrveida garenajā pannā, kur parasti cep maizes kukulīšus (aptuveni 22 cm x 12 cm), izklāj cepamo papīru un ieklāj cepumu masu. Pēc tam želatīnu iemērc aukstā ūdenī, lai uzbriest, tad izkausē karsta ūdens peldē un noliek mazliet atdzist. Tikmēr 400 g zemeņu sagriež mazos gabaliņos, pievieno citrona sulu, kondensēto pienu ar cukuru, samaisa un beigās pievieno želatīnu. Aptuveni 150 g saldā krējuma sakuļ stingrās putās un viegli iecilā šajā masā. Zemeņu masu lej pāri cepumu kārtai un ieliek uz 6 stundām ledusskapī (labāk uz visu nakti). Kad kūka sastingusi, saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru, pārklāj virsmu un vēl dekorē ar zemeņu šķēlītēm. Iznāk ļoti aromātiska un maiga kūka.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+