Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
30. oktobris, 2013
Drukāt

Ātrais ķirbju karijs (2)

Foto - LETAFoto - LETA

Latvijas Dabas muzejā apskatāma izstāde "Ķirbis jūsu veselībai", kurā var aplūkot, nogaršot un iegādāties Latvijā audzētus ķirbjus, kā arī uzzināt to plašo pielietojumu pārtikā un labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Nepieciešams:

200-250g ķirbja

2 ēdamkarotes gī sviesta

2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas

50ml dārzeņu buljona

200ml koksriekstu piena

Sāls

Harissa (asā čili mērce)

Indiešu karija maisījums (masala)

Muskatrieksts

Pipari

Šķipsniņa ingvera pulvera

20-30g lobītu pistāciju

 

Pagatavošana:

Ķirbi notīra un sagriež palielos kubos. Dziļā pannā ielej eļļu un gī sviestu, uzkarsē. Ielik ķirbju gabalus un apcep ļoti īsu mirkli – apmēram 1 minūti. Pievieno garšvielas, pielej buljonu un ļauj sautēties, līdz ķirbis gandrīz gatavs. Pievieno kokosriekstu pienu, pagaršo, vai pietiek sāls un asuma. Pievieno trūkstošās garsvielas. Uzkarsē un pasniedz, rotājot ar riekstiem. Sātīgākai maltītei klāt pasniedz rīsus.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+