Latvijā
Praktiski

Ātri marinētie tomāti un gurķi
 16

Nepieciešami

• Mazi vai vidēja lieluma gurķi

• Mazi tomātiņi

• Sīpoli

• Melnie graudu pipari

• Lauru lapas

• Ķiploks


Marinādei (1 l):

• 2 ēdamkarotes cukura

• 1 ēdamkarote sāls

• 12 ēdamkarotes galda etiķa


Pagatavošana

Marinādei uzvāra litru ūdens, vārot pieber sāli un cukuru, pievieno etiķi. Traukam uzliek vāku, lai etiķis neiztvaikotu.

Tīrās 0,5 l burkās katrā ieliek 1 lauru lapu, 1 ķiploka daiviņu un 5–7 piparus.

Nomazgātus gurķus sagriež šķēlēs, sīpolus – ripiņās. Katlā ieber gurķus, tomātus un sīpolus. Apmaisa, uzlej sagatavoto marinādi un vāra aptuveni 10 minūtes. Karstu pilda burkās un aizvāko.

Saistītie raksti
LA.lv