Mobilā versija
Brīdinājums +0.5°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
30. novembris, 2012
Drukāt

Atspirdzinošs dzēriens “Šerbet”

Foto-Baiba BucenieceFoto-Baiba Buceniece

Sastāvdaļas: (10 litriem) 0,5 kg medus, 6 citroni, 1 kg cukura, safrāns, krustnagliņas.

 

Kā gatavot?

Citroniem norīvē miziņu, ber keramikas traukā. Pievieno 1 l vārīta karsta ūdens, atstāj ievilkties. 1 kg cukura pievieno 1 l ūdens un sulu no viena citrona. Ļauj nedaudz atdzist, tad liek klāt 0,5 kg medus, 6 krustnagliņas, pieber safrānu. Ļauj atdzist. Ūdeni ar rīvētajām citrona miziņām izkāš, pievieno medus sīrupam, sajauc. Iegūtos 2 litrus sīrupa atšķaida ar 8 litriem ūdens vai 5 l ūdens un 3 kg ledus. Šis dzēriens labi veldzē un sniedz enerģiju gan vasarā, gan ziemā.

 

Gatavoja restorāna “Azerbaidžāna” pārvaldnieks un šefpavārs Huseinsade Elšads

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+