Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
29. februāris, 2012
Drukāt

Augļi jāmazgā

Kā pareizi vajadzētu mazgāt lielveikalos nopērkamos importētos augļus un dārzeņus? Un kuri no tiem būtu rūpīgāk jāmazgā pirms lietošanas? Dzirdēju – lai augļus un dārzeņus atbrīvotu no pesticīdu atliekām, ūdenim esot jāpievieno speciāli mazgāšanas līdzekļi. Vai tas atbilst patiesībai?
 Anna L. Jelgavā

 

Vairākums pesticīdu koncentrējas augļu miziņās (starp citu, turpat arī vitamīni!), tāpēc augļus un dārzeņus pirms ēšanas ieteicams nomizot. Tie jāmazgā, ja ir acīm redzamas kaut kādu vielu nogulsnes, lai gan tādā ga­dījumā labāk vajadzētu atteikties no ēšanas.

“Noteikti ir rūpīgāk jānomazgā no dienvidu zemēm atceļojušie augļi – gan tāpēc, ka tur vai­rāk lieto pesticīdus (klimata dēļ), gan iespējamā mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ jāmazgā kar­stā ūdenī, jo pesticīdiem pievieno virsmas aktīvu vielu, lai tie labāk pieliptu un lietus uzreiz visus nenomazgātu,” spriež LLU Lauksaimniecības fakultātes docents Kaspars Kampuss.

Plašāku atbildi uz šo 
un citiem jautājumiem 
lasiet žurnālā “PL”.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+