Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
17. jūlijs, 2012
Drukāt

Augļi, ogas – burciņā!

beze12

Dārzā un mežā jau gatavojas augļi un ogas un ar saviem sārtajiem, zilganvioletajiem un zaļganajiem vaigiem gluži vai lūdzas, lai liekam burciņā. Piedāvajam trīs receptes, kā ogas un augļus pārvērst gardā našķī.

 

Bezē sirsniņas

Sastāvdaļas bezē: 3 olu baltumi (100 ml), 200 g “Dansukker” baltā smalkā cukura, ½ ml etiķa esences.

Pildījumam: 200 g svaigu ogu, 100 g putukrējuma, 100 g vājpiena biezpiena, 1 ēd. k. “Dansukker” želejas cukura “Multi”, 1 tējk. “Dansukker” vaniļas cukura ar dabisko vaniļu.

Garnējumam: 1 ēd. k. “Dansukker” pūdercukura, augļi vai ogas.

 

Kā gatavot?

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 °C. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē apmēram 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkaisa ar miltiem. Saputo olu baltumus, etiķa esenci un pusi no cukura. Uzmanīgi iemaisa atlikušajā cukurā. Maisījumu ieklāj un izlīdzina iepriekš sagatavotajos sirds formas laukumos. Cepeškrāsnī cep apmēram 45 min. Ļauj atdzist. Putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru saputo cietā masā. Ogas un vājpiena biezpienu iemaisa putukrējumā. Pildījumu liek starp bezē tieši pirms pasniegšanas. Rotā cepumus ar augļiem vai ogām, pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Vasaras ievārījums beze-ievarijums

Sastāvdaļas (apmēram 4 l): 1,5 l aveņu, 1,5 l sarkano jāņogu, 1,5 l ķiršu, 1 kg “Dansukker” ievārījuma cukura.

 

Kā gatavot?

Noskalo un notīra ogas. Ķiršiem izņem kauliņus. Ogas ber katlā, pievieno ievārījuma cukuru un uz lēnas uguns uzvāra. Pēc tam uz lielākas uguns vāra vēl 5 minūtes. Katlu noceļ no uguns un rūpīgi noņem putas. Ievārījumu pilda siltās, tīrās burkās. Noslēdz. Uzglabā vēsā vietā.

 

 

 

 

 

 

beze-siersSaule burciņā

Sastāvdaļas (apmēram 1 litram): 250 g plūmju, 2 persiki vai nektarīni, 5 aprikozes, 500 g “Dansukker” ievārījuma cukura, ½ sarkanā čili pipara, 10 g “Dansukker” vaniļas cukura.

 

Kā gatavot?

Augļus uz pusminūti iemērc verdošā ūdenī. Pēc tam nomizo, izņem kauliņus, sagriež mazākos gabaliņos. Kopā ar ievārījuma cukuru, nepārtraukti maisot, vāra 5 min. Pievieno čili un vaniļas cukuru, vēlreiz uzvāra, noputo un lej izmazgātās, sterilizētās burkās. Aizvāko un glabā tumšā, vēsā vietā. Ievārījums lieliski garšo kopā ar sieru un tostermaizi un saldējumu.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+