Foto – Anda Krauze

Augļu krēma torte “Svētki vasarā” 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 40 g sviesta
• 80 g miltu
• 20 g cukura
• 40 g auzu pārslu
• 40 g medus

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Lasīt citas ziņas

Biskvītam
• 25 g miltu
• 5 g cepamā pulvera
• 1 ola
• 15 g kartupeļu cietes
• 25 g cukura

Pirmajam krēmam
• 30 g brūnā cukura
• 100 ml saldā krējuma
• 5 g vaniļas cukura
• Dzeltena pārtikas krāsviela
• 100 g krēmsiera
• 10 g želatīna
• 100 g mango–ananasu smēriņa
• 15 g ūdens želatīnam
• 10 g laima sulas

CITI ŠOBRĪD LASA

Otrajam krēmam
• 30 g brūnā cukura
• 100 g saldā krējuma
• 5 g vaniļas cukura
• Zaļā pārtikas krāsviela
• 100 g krēmsiera
• 12 g želatīna
• 15 g ūdens želatīnam
• 100 g avokado
• 10 g citrona sulas

Dekorēšanai
• Mellenes, kazenes, kumkvats, avenes

Pagatavošana.
Lai torte izdotos perfekta, precīzi jāievēro receptē norādīto sastāvdaļu daudzums. Ja mājās ir elektroniskie svariņi, tas nemaz nav tik grūti!

Smilšu mīklai miltus sajauc ar 3/4 sakapāta sviesta un 4/5 cukura. Saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī.

Biskvītam istabas temperatūrā paturētu olu saputo ar cukuru, pievieno izsijātus miltus un kartupeļu cieti. Masu liek ar eļļu ieziestā veidnē un cep +180 °C. Tad plāni izrullē smilšu mīklu un cep +180 °C. Kamēr mīkla cepas, uz pannas sviestā apgrauzdē auzu pārslas. Izcepto smilšu mīklu atdzesē un blenderī sasmalcina drupačās. Pieber ½ grauzdēto auzu pārslu un medu, kas iepriekš izkausēts karstā ūdens peldē. Iegūto masu liek ietaukotā kūkas veidnē. Mīklu ievieto saldētavā, lai sastingst.

Pirmajam krēmam uzbriedina želatīnu. Saldo krējumu saputo ar cukuru diezgan biezās putās, pieliek krēmsieru un turpina putot, līdz masa kļuvusi viendabīga. Tad kārtīgi ieputo mango–ananasu smēriņu, pievieno laima sulu un miziņu, kā arī dzelteno pārtikas krāsvielu. Pēc tam pieliek ūdens peldē izkausētu želatīnu.

Reklāma
Reklāma

No saldētavas izņem veidni ar tortes pamatni. Uzlej mango krēmu, izlīdzina un veidni atkal liek saldētavā.

Arī otrajam krēmam uzbriedina želatīnu. Saldo krējumu saputo ar cukuru, pievieno krēmsieru un masu liek ledusskapī. Avokado nomizo, sablendē līdz viendabīgai konsistencei, pielej citrona sulu un pievieno putukrējuma–krēmsiera masai. Pieber zaļo pārtikas krāsvielu. Kārtīgi saputo un pievieno želatīnu.

No saldētavas izņem veidni ar mango krēmu un tortes pamatni. Izņem no veidnes un apkārt liek lielāku veidni. Tajā lej avokado krēmu, raugoties, lai blīvi piegultu malām, un liek saldētavā sastingt. Pēc tam izņem no ledusskapja un arī no veidnes.

Želejsīrupam savāra cukuru ar ūdeni un pievieno želatīnu. Atdzesē un uzlej tortei. Dekorē ar atlikušajām sasmalcinātajām auzu pārslām, augļiem, ogām un ziediem.