Mobilā versija
+4.9°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
29. aprīlis, 2014
Drukāt

Aukstā ābolmaize ar musli. Veselīga brokastu recepte

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Nepieciešams

Āboli – 1,4 kg

Citrona sula – 2 ēdamkarotes

Cukurs – 3 ēdamkarotes

Kukurūzas ciete – 2 ēdamkarotes

Malts kanēlis – 1 tējkarote

Sāls – pēc garšas

Sviests – 8 ēdamkarotes

Medus – ¼ glāzes

Kviešu milti – ½ glāze

Auzu pārslas – 2 glāzes

Mandeļu pārslas – ½ glāze

Kukurūzas skaidiņas (saldās)

Pagatavošana

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2. Ābolus notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Liek bļodiņā un sajauc ar citrona sulu, cukuru, cieti, kanēli un šķipsniņu sāls. Labi samaisa un vienmērīgi izliek taisnstūrveida cepamajā formā.

3. Nelielā, dziļā pannā izkausē sviestu un medu. Pievieno miltus, auzu pārslas, mandeles, kokosriekstu skaidiņas un šķipsniņu sāls. Kārtīgi samaisa un vienmērīgi pārklāj ar šo masu ābolus.

4. Liek cepeškrāsnī uz 45-55 minūtēm, kamēr āboli kļūst mīksti. Ja virsējā kārta sāk piedegt, apsedz formu ar foliju, bet pēc laiciņa atkal to noņem. Atdzesē un liek ledusskapī. Brokastis nākamajai dienai gatavas!

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+