Aukstā zupa ar garnelēm
 0

Sastāvdaļas: 400 g kefīra, neliela biete, 1 burkāns, 1/2 gurķa, 1/2 ābola, 49 g garneļu, dilles, estragons, 2 ķiploka daiviņas, sviests, garšvielas, citrona sula, sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Izvāra bietes un burkānus, sagriež kubiņos un pievieno kefīram. Dilles un estragonu sasmalcina un saberž ar nelielu daudzumu sāls, pievieno dažus pilienus citrona sulas, pievieno kefīram. Ābolus sagriež gabaliņos un vāra mīkstus, atdzesē un pievieno zupai. Ja kefīrs ir ļoti biezs, var pieliet ābola novārījumu. Gurķi sagriež kubiņos un pievieno zupai. Zupu izgaršo, pievieno garšvielas. Pirms pasniegšanas uz pannas izkausē sviestu, kam pievienots estragons un ķiploks, apcep garneles. Zupu lej šķīvī un ieliek apceptās garneles.

 

Recepte – Skrundas arodvidusskolas skolotāja, arī godu saimniece Gunta Stepanova

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.