Mobilā versija
-0.3°C
Meta, Sniedze
Piektdiena, 2. decembris, 2016
20. jūnijs, 2015
Drukāt

Aukstais rabarberu deserts ar karameļu garšu

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

• 600 ml saldā krējuma (35%)

• 80 g tumšā karamelizētā cukura

• 4 rabarberu kāti

• 2–3 ēdamkarotes medus

Rabarberus nomazgā, sagriež plānās šķēlītēs, ieber katlā, uzlej pāris ēdamkarošu ūdens, uzliek vāku un sutina uz mazas uguns, līdz tie mīksti. Atdzesē un sablendē kopā ar medu.
Saldo krējumu un tumšo karamelizēto cukuru saputo stingrās putās. Ļauj stundu ledusskapja saldētavā sastingt, bet lai neveidojas ledus kristāli. Ar saldējuma karoti veido apaļas bumbas, kārto deserta traukā un pārlej ar rabarberu mērci. Dekorē ar plāni sagrieztām rabarberu šķēlītēm.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+