Mobilā versija
+0.5°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
25. jūnijs, 2012
Drukāt

Auzu pārslu cepumi

Natālijas Rogovas fotoNatālijas Rogovas foto

Sastāvdaļas: 250g auzu pārslas, 2 olas, 100g cukurs, 125g sviests vai margarīns, rieksti ap 100g, žāvētas plūmes ap 100g, dateles ap 100g.

 

 

 

Kā gatavot?

Apgrauzdējam uz pannas auzu pārslas, tad būs aromātiskāki cepumi.au1

Plūmes, dateles sagriežam mazākos gabaliņos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Apgrauzdējam riekstus, sasmalcinām mazākos gabaliņos.au2 Izkausējam sviestu vai margarīnu, atdzesējam, pievienojam auzu pārslām, izmaisām.

 

 

 

 

 

 

 

Olas putojam ar cukuru, pielejam auzu parslām, izmaisām un pievienojam riekstus, dateles, plūmes.au3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

au4Kārtīgi izmaisām un ar karotīti liekam uz cepampannas, kurai uzklāts cepampapīrs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cepam 200 grādos ap 15-20 minūtēm. Tikko izcepti vēl mīksti, trausli, bet kad atdziest, paliek cietāki, kraukšķīgāki, bet nav pārāk cieti.au5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cepumi ļoti vienkārši, gardi un veselīgi.au6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

au7Var pievienot jebkādus riekstus un jebko žāvētu – dzērvenes, ķiršus, aprikozes u.t.t., un to daudzums var būt gan lielāks, gan mazāks, kā pašiem labāk patīk. Cepumiņi ir ļoti garšīgi un nav grūti pagatavojami, tā kā – tikai uz priekšu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+