Uncategorized

Auzu pārslu un bazilika pesto putra ar sviesta pupiņām un zandarta fileju 0

2017.10.12. Rigas Dzirnavnieks. Ferma. Foto: Anrijs Pozarskis

Par godu Starptautiskai Putras dienai, kura Latvijā tiek organizēta ar A/S “Rīgas Dzirnavnieks” atbalstu, ir tapusi restorāns “Ferma” īpašā auzu pārslu putras recepte.

Sastāvdaļas:
(4 porcijas)
Auzu pārslas 200 g
Siers “Mascarpone” 60 g
Plāni griezts parmezāna siers 20 g
Bazilika pesto 60 g
Vītināti tomāti 30 g
Sparģeļi 80 g
Zaļās sviesta pupiņas 40 g
Rukolas lapiņas 20 g
Svaigi zaļumi dekorēšanai
Timiāna zariņš
Sāls pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
Zandarta fileja 600g
Laiks – līdz 40 minūtes.

Pagatavošana

Viegli apgrauzdē auzu pārslas. Katlā ielej 400 ml ūdeni, pievieno sāli, ieber apgrauzdētās auzu pārslas un vāra līdz gatavas. Kamēr vārās putra, nomizo sparģeļus, notīra pupiņas un noblanšē (uz 30 sekundēm.

Iegremdē verdošā ūdenī un pēc tam iemērc aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanos un saglabātu krāsu. Gatavajai putrai pievieno pesto mērci, kaltētos tomātus, sparģeļus, sviesta pupiņas, “Mascarpone” sieru un silda.

Pievieno rukolas lapiņas, viegli apmaisa un vairs nesilda. Uz pannas izkausē sviestu.

Zandarta fileju apkaisa ar sāli, svaigi maltiem pipariem un cep no abām pusēm kopā ar timiāna zariņu, līdz fileja ir gatava.

Šķīvī liek putru un zandarta fileju, pārber ar plāni grieztu vai rīvētu parmezāna sieru un dekorē ar svaigiem zaļumiem.

LA.lv
LE
LETA
Uncategorized
“Rīgas dzirnavnieks” jaunās iekārtās plāno ieguldīt 396 000 eiro
25. oktobris, 2018
LE
LETA/LA.lv
Uncategorized
Maizes un konditorejas ražotājs “Canelle Bakery” modernizēsies par 420 000 eiro
25. oktobris, 2018
LE
LETA
Uncategorized
Konkursā skolēniem “Šodien laukos” klašu grupā uzvarējusi Priekuļu vidusskola
24. oktobris, 2018

Lasītākie raksti

Par svarīgo

OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Olainfarm” mantinieku konflikts nerimst. Intervija ar “karojošajām” pusēm
Intervija 2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Simtgades svinību apmeklētājiem vajadzēja rēķināties ar pūli, policija noraida pārmetumus 1
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Valsts lielākajā daļā valda viegls sals; vietām apledojuši ceļi
2 stundas
ML
Māra Libeka
Latvijā
Māra Libeka: “Necepieties”, viss būs kārtībā!
2 stundas
VB
Valdis Bērziņš
Pasaulē
Breksita cīņas turpinās
1 stunda