Foto – Aija Geida

Auzu un melleņu pīrāgs 0

Pagatavo mīklu, abu veidu miltus sajaucot ar cepamo pulveri, sāli un cukuru, un ieberž aukstu sviestu. Pielej pienu un samīca mīklu. Atstāj uz 15 minūtēm. Tad izrullē 3–4 mm biezu un ieklāj cepamajā veidnē. Pēc tam liek pildījumu – ābolu biezeni, saldētas mellenes – un uzkaisa cukuru. Gatavo drumstalas, sajaucot kopā visas sastāvdaļas, un uzber pīrāgam. Cep +180 °C aptuveni 40 minūtes. Kad pilnībā atdzisis, sagriež un pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.