Aveņu mārrutki, ābolu sviests un kūciņa burciņā. Mājražotāju piedāvājums “Riga Food 2017” 0

Aveņu mārrutki, ābolu sviests, kūciņa burciņā, ingvera dzēriens ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem produktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē “Riga Food 2017”, kas no 6. līdz 9. septembrim notiks Ķīpsalā.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
Krievija vismaz mēnesi zināja par terorakta gatavošanu: “Lai viņi nestāsta pasakas fejai!” 87
Lasīt citas ziņas

Ābolu sviests
Eksperti spriež, ka sviesta cenu kāpumam nav nekāda sakara ar sviesta pēkšņo popularitāti. Bet Launkalnes pagasta zemnieku saimniecības “Buliņi” īpašnieks Jānis Krieķis izcēlis no aizmirstības kādu senu latviešu našķi – ābolu sieru un tagad izstādē piedāvās arī garšīgo maizes muzejs “Kukaburra” ābolu sviestu, ko ir pazinuši jau senie latvieši. Ābolu saldais ghī sviests ideāli garšos ar pankūkām un maizi, savukārt sāļais lieliski saderēs ar sieru un vītināto gaļu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ingvera dzēriens “Ingverini” ar Latvijas augu piedevām
Ingveru dēvē par dzīvības, veselības un skaistuma sakni, kā arī par zelta garšaugu. Tas uzlabo vielmaiņu, stimulē asinsriti, to izmanto veselības uzlabošanā un vēl un vēl… Tādēļ mājražotājs Jānis Smelteris no Ikšķiles novada ir nolēmis apvienot veselīgo un vērtīgo – ingveru ar Latvijas augu piedevām un „Riga Food 2017” prezentēs bezalkoholisku dzērienu “Ingverini”.

Kūciņa burciņā

Alūksnē radīta kūciņa burciņā – no dabīgām izejvielām un bez konservantiem. Izstādē to būs iespējasm nogaršot. Turklāt “Gustiņa” piedāvājumā ir septiņas dažādu veidu kūciņas burciņā: šokolādes, baltās šokolādes, burkānu, karameļu, vaniļas, mandeļu un bezē ar dzērvenēm.

Mārrutki ar avenēm
“Mārrutki der kopā gan ar bietēm, gan ar apelsīniem,” norāda “Mārlapiņu” saimnieks Māris Lapiņš, kurš šoreiz izstādē prezentēs mārrutkus ar avenēm. Šo mārrutku garša ir saldeni pikanta ar izteikti svaigu aveņu garšu, tie garšo kā pikants aveņu ievārījums ar patīkamu mārrutku asumu un pēcgaršu. Mārrutkus ar avenēm var lietot ar gan ar sāļiem, gan ar saldiem ēdieniem, bet vislabāk tie sader kopā ar dažādiem sieriem un putnu gaļu. Pats eksotiskākais salikums – plombīra saldējums ar mārrutkiem un avenēm.
 
Mājās gatavoti maršmelovi
Tagad arī latviešiem ir pašiem savi maršmelovi – mājās gatavoti zefīri no Latvijā audzētām ogām un augļiem. “Mājas zefīrs” ir bez krāsvielām, konservantiem, E vielām un alergēniem. Notestē izstādē, atstāj savu vērtējumu un ieteikumu, ko saimniece Zane Paegle sola ņemt vērā tālākajā zefīru ražošanas procesā.

Irbeņu pulveris

“BestBerry” izstādē piedāvās produktu no rubīnsarkanās dabas veltes, īstas vitamīnu bumbas – irbenes, ko esam nepamatoti aizmirsuši. Irbeņu pulveris satur A, C, E, Fe, K, P vitamīnus, pektīnu, hlorogēnskābi, balderjāņskābi un citas vērtīgas vielas. Tas pazemina asinsspiedienu, holesterīna līmeni asinīs, veicina gremošanu un zarnu darbību. Lielisks vitamīnu spridzeklis rudens sezonā!

Čili želeja

Latgales “Turku pirts ciema” vasara burciņās. Tā lieliski sader ar sieru un speķi. “Pagājušajā gadā Turku ciemā bija lieliska čili raža, tāpēc domājām – kā to likt lietā? Uzvarījām čili želeju. Pašiem garšoja, tātad – garšos arī citiem. Pavisam vienkārši!” stāsta “Turku pirts ciema” saimnieks Grigorijs Eniņš.

Svaigēdāju kūka

“Ideju bode” izstādē piedāvās nobaudīt griķu šokolādes kūku ar ogu krēmu, kas tapusi pēc jaunākajām uztura tendencēm no augstvērtīgām izejvielām. Kūkas sastāvā nav olas, piena produkti un tradicionālie milti. Tās gatavotas no svaigu ogu krēma, griķu šokolādes biskvīta, kas ir gan garšīgs, gan uzturvielām bagāts. Šīs kūkas ir piemērotas arī vegāniem.

Šogad vēl vairāk nekā citus gadus gan mājražotāji, gan starptautiskie pārtikas nozares uzņēmumi savus jaunos produktus izvēlējušies prezentēt tieši izstādē “Riga Food 2017”, tāpēc pārsteigumi ir garantēti.

Kā ziņots, no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2017”, kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas.

“Riga Food” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.