Mobilā versija
+6.8°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
4. jūlijs, 2014
Drukāt

Azerbaidžāņu pahlava

Foto sgotovimvmeste.ruFoto sgotovimvmeste.ru

Sastāvdaļas:

1,5 krūzes miltu

60 g sviesta

4 ēdamkarotes piena

ola

8 g rauga

200 g attīrītas mandeles vai valrieksti

200 g cukura

0,2 g vanilīna

0,4 g safrāna

20 g medus

Nedaudz uzsilda pienu, pievieno raugu, sāli un samaisa, līdz tie pilnībā izšķīst. Olu sakuļ, lēni pielej izkausētu sviestu un uzvāra. Ar rokām samīca iegūto mīklu. Mīklai nevajadzētu lipt pie pirkstiem. Vispār šī mīkla “mīl rokas” – pamīciet kārtīgi.

1 1/2 stundu mīklu notur istabas temperatūrā. Tad to izrullē uz caurspīdīgas plēves 0,5 cm biezumā.

Iesmērē pannu ar sviestu un izklāj ar daļu no mīklas (mīklu sadala tik daļās, cik kārtas pahlavai plānojat). Pa virsu liek smalcinātas mandeles vai riekstus, kas sajaukti ar cukuru. Liek pāri otro mīklas daļu. Pārklāj ar sviestu un atkal liek riekstus. Tā veido vairākas kārtas.

Sagriež pahlavas rombveida figūrās un pārsmērē ar olas dzeltenumu, kas samaisīts ar safrānu. Vidū katrai iesprauž pusriekstu vai veselu mandeli.

200 grādos cep pahlavas aptuveni 40 minūtes.

Lai izdotos īsta azerbaidžāņu pahlava, 15 minūtes pirms gatavības tās pārziež ar medu vai sīrupu.

Recepte no sgotovimvmeste.ru

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+