Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
18. oktobris, 2014
Drukāt

Citronu kūka ar “Philadelphia” sieru

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas

2 gl. milti

1 gl tumšais cukurs

2 citroni

3/4 tējk. malts kanēlis

1/2 gl rapšu eļļa bez smaržas

200g siers Philadelphia

1 ola

1 tējk. cepamais pulveris

Krēmam:

200g siers Philadelphia

3 olas

125ml svaigi spiesta citronu sula

50g sviests

1/3 gl cukurs

Pagatavošana

Pagatavot krēmu. Olas uzputot ar cukuru un citrona sulu. Pievienot sviestu un karsēt ūdens peldē apm. 5min, kamēr masa sabiezē. Krēmu atdzesēt un samaisīt ar sieru.
Citronus nomazgāt, sarīvēt miziņu un izspiest sulu.
Miltus, cukuru, cepamo pulveri un kanēli sajaukt kopā. Atsevišķā bļodā sajaukt sieru, eļļu, citrona miziņu, sulu un olu, savienot visu kopā. Apmaisīt, lai veidojas viendabīga masa. Mīklu pārliet formā un cept apm. 40 min. 180 grādos. Gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti.
Kūku izņemt no formas un pilnībā atdzesēt. Jau atdzisušu kūku apsmērēt ar sagatavoto krēmu.

Recepti piedāvā

bon_apetit_500

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+