Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
31. decembris, 2014
Drukāt

Dzērveņu kūka ar riekstu drupačām

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas

250g miltu

150g sviesta

125g cukura

1 liela olas

1 tējk. cepamā pulvera

1/2 citrona sula un miziņa

Pildījumam:

150g dzērvenes

1 ābols

100g cukura

1 ēd.k. cietes

Drupačām:

150g miltu

50g cukura

2 olas dzeltenumi

70g sviesta

1 citrona miziņa

50g sasmalcinātu riekstu

Pagatavošana

1.Atdzesētu sviestu sakapāt ar miltiem un cepamo pulveri. Olas saberzt ar cukuru, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un visu sajaukt ar sviesta-miltu masu. Iemīcīt mīklu, izveidot bumbu un ielikt ledusskapī uz 40 min.
2.Pildījumam nomazgāt un nosusināt dzērvenes. Ābolu nomazgāt, nomizot, iztīrīt un sagriezt. Ogas sajaukt kopā ar āboliem, pārkaisīt ar cukuru un sajaukt ar cieti. Drupačām saberzt kopā olas dzeltenumus, miltus, cukuru, aukstu sviestu, citrona miziņu un riekstiem tā, lai sanāktu smalkas drupačas.
3.Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 gr. Mīklu izrullēt un izklāt uz cepešpannas, kas ir pirms tam izklāta ar cepamo papīru. Pa virsu sakārtot pildījumu un pārkaisīt ar drupačām. Cept cepeškrāsnī 40 min. Vēl siltu sagriezt kvadrātos.

 

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+